Парфюмът е невидим аксесоар, който има силата да ви направи по-привлекателни за околните, като ви накара да се чувствате много по-уверени и красиви. За да получите този “магически ефект” от вашия парфюм обаче, трябва да се уверите, че сте избрали най-подходящия за вас вариант.

Разнообразието от различни марки и ухания на пазара е меко казано огромно, затова и често се случва да сгрешите при избора и да оставите вашия нов парфюм да стои непокътнат на тоалетката. Не бива да допускате това, защото така разхищавате средства, а и отново ще ви се наложи да потърсите нов аромат. За да  не попадате в тази неприятна ситуация никога повече, вижте кои са грешките, които допускаме при избор на парфюм и как да се предпазите от тях.

Залагате само на един парфюм целогодишно

Сигурни сме, че вероятно имате един аромат, който бихте нарекли своя запазена марка, или поне обичате да се връщате към него отново и отново. Експертите парфюмеристи обаче са категорични, че е добре да променяте парфюма в началото на всеки нов сезон или поне през пролетта и есента.

Ароматите за топло време трябва да бъдат леки и елегантни, но едновременно с това дълготрайни, за да ви осигурят спокойствие, че ще ухаете добре през целия ден. Есенно-зимните аромати традиционно са една идея по-силни и по-интензивни.

Сменяйки парфюма си с новия сезон, ще сте сигурни, че ухаете добре, независимо от атмосферните условия навън, а и ще внесете доза разнообразие в ежедневието ви.

Избирате парфюм според марката или изобщо не ѝ обръщате внимание

Това са две крайности, в които ви съветваме да не изпадате. Марката не е най-важният критерий при избор на парфюм, но и не бива съвсем да я подценявате. Не са малко хората, които избират известни марки парфюми Mont Blanc, Versace, Dolce & Gabbana – само заради популярността на бранда. Ако не обърнете внимание на вашите предпочитания и стреляте на сляпо, залагайки само на етикета, шансът да сгрешите е голям.

От друга страна, не бива и съвсем да подценявате марката, тъй като има брандове, които консистентно работят, за да постигнат красиви, устойчиви и пленителни аромати!

Не пазарувате парфюми онлайн

Не са малко потребителите, които все още предпочитат да пазаруват парфюми по класическия начин – като посетят някой от търговските центрове, например. Това им дава възможността да усетят аромата и да преценят дали това е най-добрия избор.

Ако обаче вече знаете кой е ароматът, който искате да си купите, по-добре е да го поръчате онлайн. Онлайн парфюмериите традиционно предлагат намаления и то с доста по-високи проценти, отколкото повечето физически магазини. В крайна сметка кой не иска да спести пари, които може да вложите за още шопинг покупки.

Не проверявате търговеца, от когото купувате

Последно, но не и по значение, на много хора им се случва да бъдат измамени с реплика, а да са платили цената на оригинален парфюм. За съжаление все още съществуват търговци, които прилагат тези непочтени практики, за да печелят повече пари. Бъдете особено внимателни, когато купувате парфюми, тъй като те са една от най-фалшифицираните стоки в световен мащаб. Ментетата могат да бъдат много опасни и крият рискове за здравето. Затова винаги проверявайте от къде купувате парфюмите си и избирайте само търговци с отлична репутация.