Как да анализираме цените и отстъпките в Черния петък? Нека ви кажем как да не се паднете на триковете на търговците.

Отстъпките не само не блестят, но често имат идеи, които далеч не са безпрецедентна щедрост. Ще ви кажем как да анализирате правилно цените, за да не се паднете на маркетинговите трикове на Черния петък.

Какви други трикове?

Промоциите Черен петък и Кибер понеделник, които ни очакват на 23 и 26 ноември тази година, са от полза за самите магазини. Първо, това е мощна реклама, и второ, увеличение на приходите поради обема на продажбите.

И трето, магазините по този начин освобождават рафтове и складове – за да ги напълнят със стоки за новогодишните празници. Тук е заровено кучето. Под прикритието на разпродажба в Черен петък магазинът може:

Продават ви лоши стоки. Това важи особено за неща, които не могат да бъдат заменени и върнати, ако няма неизправности – например слаби джаджи и домакински уреди, дрехи от нискокачествени тъкани, мебели с неудобен дизайн, скучни игри.

Продавам ви аксесоари. През периода на Черния петък магазини като crazy налагат свързани продукти върху това, което купувате – слушалки и SIM карти за телефони, капсули за кафемашини, резервни торбички за прахосмукачки и т.н.

Някои не се колебаят да изневерят. Например, онлайн магазин може да рекламира фантастична отстъпка за Черен петък, но не забравяйте да посочите, че броят на отстъпките е ограничен. Или – че се дава само в първите часове от продажбата. Или да се срещнем на страницата с думите „Разпродадено. Но имаме подобни модели … ”, надявайки се, че така или иначе няма да си тръгнете без покупка.

Как да не бъдем измамени? И как се възползвате от продажбата – за да получите правилните неща като резултат? Следете цените. Ще ви кажем как да не се поддадете на провокации.

Включете режима на четене и AdBlock във вашия браузър

В Черния петък началните страници на пазарите се превръщат в пъстра лудост. Броят на банерите надхвърля всички аспекти на доброто и злото. Огромни, мигащи, изскачащи, с голям брой отстъпки – те разпръскват вниманието, отвличат вниманието от необходимите стоки и ви примамват в магазини, които изобщо не сте искали да посетите. В резултат на това може да откриете, че сте искали телефон, но сте купили завеси и диамантен пръстен.

Затова сериозно ви съветваме: преди да тръгнете да търсите отстъпки, поставете защита на банери в браузъра си. Инсталирайте и активирайте разширения за филтриране на реклами:

Adblock Plus – блокира рекламни банери;

Strict Popup Blocker – блокира изскачащи прозорци;

Помощник за скриване на елементи – позволява ви да блокирате всеки банер, с който AdBlock не успя да се справи.

Ако е възможно на конкретен сайт, включете режима на четене във вашия браузър. Ще изреже всичко на страницата с изключение на текст, изображения и връзки. Във Firefox и Safari може да се включи, като щракнете върху иконата на книгата в ъгъла на адресната лента. Разширението DOM Distiller може да бъде инсталирано в Chrome.

По този начин се отървавате от агресивния маркетинг и можете да се съсредоточите върху намирането на точно това, от което се нуждаете.

1. Използвайте агрегатори за Черен петък

Има много онлайн магазини за дрехи като evizabg.com и пазари, участващи в промоцията Черен петък, от гигантския AliExpress до малки местни онлайн магазини. Но кои? По правило чуваме за големи мрежи, за които чуваме в новините, но участниците са много повече и цените им са различни.

За да сте сигурни, че няма да пропуснете нищо, посетете официалните сайтове на агрегатор за отстъпки за Черен петък, за да видите кой участва. Има две от тях:

www.blackfridaysale.ru е по-удобно, ако искате да намерите най-добрата отстъпка за определен продукт. Тя ви позволява да търсите продукти при поискване във всички участващи магазини.

www.b-friday.com – ако искате да знаете за най-добрите намаления в конкретен магазин. Той предоставя списък на участващите магазини и изпраща известия за отстъпки там. Списъкът е проверен от RAEC, така че няма измами.