Обикновено в спалнята през нощта е тъмно – освен ако не предпочитате да спите с нощна лампа. Въпреки това, има много други сценарии, при които спалнята изисква функционално или атмосферно осветление. Отпускането с вечерно четене, гледане на вечерните новини или просто обличане и стил са моменти, когато правилното осветление на спалнята ще бъде от съществено значение. От само себе си се разбира, че лампата за една спалня не е достатъчна за толкова много различни ситуации. Затова сме подготвили идеи за осветление в спалнята, които споделяме с вас.

Какво осветление трябва да има в спалнята?

Самото осветление на тавана не е достатъчно за множество приложения. И така, коя е най-добрата светлина за спалнята? По-долу ви представяме незаменимите лампи в спалнята:

1.Таванна лампа за спалнята. Таванното осветление е абсолютно необходимо, тъй като осигурява общо осветление в спалните, без което би било невъзможно да функционира правилно в стаята. Въпреки това, тя трябва да бъде допълнена с атмосферно осветление и красиво декоративно осветление. Така в интериора ще се създаде концепция за осветление, като се вземат предвид всички ежедневни дейности в тази стая.

2. Стенна лампа за спалнята. Стенната лампа за спалня е много практично решение: тя може да действа като общо осветление, но не само. Инсталиран над главата на леглото, апликът е сериозен конкурент на нощната лампа. Стенните лампи с допълнителна лампа за четене, която може да се накланя, за да регулира светлинния лъч според вашите индивидуални нужди са изключително практични.

3. Висулка за спалнята. Полилеите в интериора на спалнята трябва да бъдат забележими и да се превърнат в истинска декорация. В допълнение, тя може да бъде романтична и причудлива, така че когато светлините са включени, традиционната спалня ще придобие характер и ще се превърне в уникален интериор, изпълнен с фина романтична светлина.

4. Настолна нощна лампа за спалнята. Нощната лампа е елемент, който не може да се види в нито една спалня. Моделът не само изглежда страхотно, но е и много функционален. Ще бъде оценено от всички, които обичат да прекарват време в четене вечер. Огромният избор от модели гарантира, че ще намерите идеалния, който ще подхожда на всеки стил и ще се хареса дори на най-взискателните клиенти.

 Мебелно осветление в спалнята.

Често в спалнята е инсталиран гардероб. Съвременните модели имат вградени прожектори, които могат да изпълняват няколко функции. Например допълнение към основното осветление или светлина за създаване на уютна атмосфера преди лягане.

 Подова лампа за спалнята. Подовата лампа работи чудесно като осветление на място. Това, разбира се важи и за спалнята. В случай на просторна стая можете да изберете голяма лампа, заемаща повече място. Например красива лампа стояща на статив, излъчваща своя чар  в стаята.

Осветление в спалнята: топло или хладно?

 Важен фактор, който трябва да вземете предвид при избора на осветителни тела за спалня, е цветът на светлината. Различаваме основно три – топло, студено и неутрално. Тъй като спалнята е място за почивка, релакс и сън в нея трябва да преобладава мека или топла светлина. Твърде студеното или дори неутралното осветление е по-скоро стимулиращо, отколкото успокояващо за домакинството. Ако обаче не харесвате прекалено тъмните стаи, накрая изберете неутрален или „смесен“ цвят. Дръжте лампите на нощните шкафчета топли, а горното осветление – хладно. Цветът е важен при декорирането на стаи и преди всичко влияе на вашето благополучие.

 Коя е най-добрата светлина за спалня в различни стилове?

Основни стилове на осветление:

– модерно осветление в спалнята (прости модели, оборудвани с технически иновации);

– страна, прованс (селски чар с много дърво);

– Марокански стил (ориенталски рамки, вдъхновени от приказките от хиляда и една нощ);

– средиземноморски (осигурява топла южна атмосфера);

– скандинавски (прост, скромен и естествен); винтидж (елегантен чар с нотка на носталгия).

Съвети от Поларис. Когато купувате осветление за вашата спалня, не забравяйте, че това рядко се прави. Това са елементи, които не се променят ежегодно, така че понякога си струва да отделите по-голям бюджет за тях и едновременно с това да се насладите на качествения и интересен дизайн на спалните лампи. Ако търсите най-добрите оферти, тогава не забравяйте да разгледате нашето предложение. В каталога на онлайн магазин shop.polarislighting.bg определено ще можете да изберете осветлението на спалнята, което ще отговаря напълно на вашите изисквания.