Ако търсите начин да си направите красив и дълготраен маникюр, без да се налага да ходите в салон, потърсете гел лак. Гел лакът е иновативен вид лак за нокти, който осигурява гланцово покритие и може да издържи до четири седмици, преди да се наложи да бъде отстранен или нанесен отново.

Той е лесен за нанасяне и поддържане, което го прави идеален вариант за заети хора, които искат да поддържат ноктите си в страхотен вид, но нямат време или пари за чести посещения в салона. В тази статия ще обсъдим основите на това как да си направите маникюр с гел лак, за да можете да се радвате на професионално изглеждащи нокти в уюта на собствения си дом.

Как да си направим маникюр с гел лак

Ако търсите маникюр, който да е дълготраен, гел лакът е правилният избор. Предлагаме ви ръководство стъпка по стъпка за това как да нанасяте гел лак, за да можете да се сдобиете с нокти със салонно качество у дома.

1. Започнете с чисти и сухи нокти. Отстранете стария лак и избутайте кожичките назад.

2. Нанесете основен слой гел лак. Това ще помогне на цвета да прилепне към ноктите ви и ще предотврати появата на петна.

3. Изберете своя цвят и го нанесете на тънки слоеве. В зависимост от покривността на лака може да са ви необходими 2-3 слоя за пълно покритие. Не забравяйте да втвърдявате всеки слой под UV или LED светлина според инструкциите на производителя.

4. След като сте постигнали желания цвят, завършете с топ лак от гел лак. Това ще защити маникюра ви и ще го направи блестящ! Втвърдете под UV или LED светлина за 2 минути.

5. За да отстраните гел лака, напоете памучно топче в ацетон и го притиснете към нокътя за няколко минути. След това гел лакът трябва да се плъзне веднага!

Къде да си направим маникюр с гел лак

Ако търсите салон, специализиран в маникюра с гел лак, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Първо, гел маникюрът изисква UV или LED светлина за втвърдяване на лака, затова се уверете, че избраният от вас салон разполага с подходящо оборудване.

Второ, гел маникюрът обикновено е по-дълготраен от обикновения маникюр, затова не забравяйте да попитате за политиката на салона за коригиране и възстановяване на суми, ако маникюрът ви не е толкова дълъг, колкото се очаква. И накрая, не забравяйте да попитате за процеса на отстраняване – някои салони ще отстранят гел лака ви безплатно, докато други могат да поискат малка такса.

Сега, след като знаете какво да търсите в салона, ето няколко от любимите ни места за гел маникюр:

1. Студиото за нокти: Студиото за нокти е местна верига от салони, специализирани в гел маникюр. Те имат обекти в цялата страна, така че намирането на такъв близо до вас не би трябвало да е трудно. Те предлагат широка гама от цветове и стилове, от които да избирате, а цените им са много разумни. Освен това те предлагат отстъпки, ако резервирате няколко услуги наведнъж.

2. OPI: OPI е един от водещите производители на лакове за нокти и други продукти за грижа за ноктите. Техните гел лакове са с най-високо качество и се предлагат в голямо разнообразие от цветове. Цените варират в зависимост от цвета и стила, който сте избрали, но като цяло са много разумни. Освен това OPI предлага отстъпки, ако закупите няколко