Комарниците на прозорци са чудесно решение за всеки дом. Мрежите ефективно предотвратяват навлизането на насекоми или други замърсители, като прах, листа и други вътре в помещението, така че можете да спите спокойно през нощта, а през деня ни предпазват от присъствието на различни досадни насекоми.

Видове мрежи против комари

Има няколко различни вида мрежи против комари, които улесняват избора на правилните продукти за нашите прозорци или врати. Един от най-често използваният модел е комарника на панти, който е идеален за прозорци, които се използват главно за осигуряване на адекватна циркулация на въздуха. Монтира се към дограмата с помощта на панти. Често се поставя и на балконски врати, а ниската му цена го прави фаворит в предпочитанията на средната класа. Може да бъде оборудван с напрегнати пани, които ви дават екстрата да не се грижите да затваряте вратата комарник след себе си.

Друго интересно предложение е плисе комарника, който ще намери своето приложение особено там, където няма място за отваряне на врата комрник, защото той се нагъва като плисе и се прибира без да е необходимо пространство. Този продукт е идеален и за врати на тераса без праг. Благодарение на модулната си структура е възможно да се сгъва в единична или двойна система. След сгъване плисираната мрежа на комарника е напълно скрита в алуминиевия профил, което означава, че заема малко място. Огромният минус на плисето е високата цена, но си остава един красив и удобен продукт.

Последното и може би най-добро предложение е ролетен комарник. Този продукт е в средния ценови диапазон и е силно предпочитан при наличието на ролетни щори. Важно предимство на ролетните комарници е удобството при използване. Може лесно да се сгъва и разгъва, когато имаме нужда от него. Когато имате цветя на перваза на прозореца и искате да ги поливате, просто вдигнете мрежата против комари нагоре. Това е много удобно решение. Ще ги оцените и при почистване на прозорците. За зимата няма нужда да сваляте комарника, просто го навийте в касетата. Там той спокойно ще изчака този период. Самата касета против комари изглежда елегантно. На практика той не отстъпва по нищо на плисе комарника, дори и по елегантност, но цената му е по-ниска.

Най-големите предимства на продукта

Комарниците предпазват от замърсяване отвън, както и от насекоми. Това е особено важно през летните месеци, когато присъствието на комари и мухи е особено високо. Заслужава да се отбележи също, че комарниците от висок клас, които можем да използваме безпроблемно през цялата година – не е нужно да ги разглобяваме за зимата, което е много удобно. Благодарение на прост монтаж и лесни механизми за управление, комарниците осигуряват пълна защита срещу замърсяване, като в същото време е издръжлив и удобен за използване продукт.