Най-популярните морски курорти в България са: Слънчев бряг и Златни пясъци.

Те разполагат с всичко необходимо за почивка на плажа – топлото Черно море, спретнати и чисти плажове, красива природа наоколо.

България също е подходяща за семейни празници. Дори да имате много малки деца. Това е така, защото има топъл, мек климат и дори в най-горещите месеци на лятото няма нетърпима жега. Тук бреговете се спускат плавно и децата ще могат да плуват на такива плажове. Има и голям брой атракции и детски площадки.

Забележителности в България

България също е богата на забележителности – църкви, манастири, които си заслужава да бъдат посетени. Това е много популярна дестинация и в България има дори няколко уникални манастира, оцелели до наши дни, като Рила и Бачковски.

Пазаруване и фестивали в България:

Възможността за пазаруване в България също заслужава внимание. В крайна сметка цените са особено приятни там! Също така ще имате възможност да посетите много фестивали и състезания, които България е домакин. Те са посветени на много различни теми: кино, карикатури и народни занаяти, което го няма!

Уелнес почивки в България:

Освен всичко друго, курортите в България могат да се похвалят с възможността да подобрят здравето си тук. Уелнес празниците в България стават все по-популярни в Европа, така че трябва да му обърнете внимание. Има балнеоложки курорти и минерална и лечебна кал. И всичко това идва в допълнение с мек и топъл климат и красиви гледки от прозореца към гората и морето. Здравните курорти в България са известни и с топлите си гейзери, флуоридни води, които ви помагат да се отървете от стомашно-чревни проблеми и извори с високо съдържание на йод и бром. С цялото това разнообразие, здравните курорти в България са много по-достъпни от европейските си колеги.

Българска кухня

Българската кухня също ще ви зарадва. Тук често се срещат люти подправки, пикантност на вкуса и изобилие от ястия със зеленчуци. Прието е тук да се готви храна на открити огнища. Най-популярните ястия от българската кухня са: кебап, фракция сарма (подобно на пълнено зеле), гювеч (задушено месо), баница (пайове със сирене фета). Българската кухня е малко като турската и балканската кухня. Той може да се похвали с голямо разнообразие от сирена: овче сирене, сирене фета и др.

В заключение бих искал да отбележа, че сега е трудно да се намери подобен набор от услуги с добро качество на толкова достъпна цена, както в българските курорти.

Ето така може да бъде ваканцията ви в България отлична, в подходящ курорт и в добър хотел, в зависимост от вашите желания за вида ваканция и цена.