Пълните жени завиждат на слабите, но и за двата типа дами е трудно да намерят подходящия тоалет за фигурата си. Стройните жени имат също толкова проблеми с избора на дрехи за всеки ден и повод. Те искат да изглеждат по-съблазнителни и женствени, а момчешката фигура не допринася за това.

В тазия статия ще ви предложим няколко модела дамски рокли за слаби момичета и жени, с които ще изглеждате по-стройни, нежни и с добри пропорции.

Предназначение на облеклото

Според предназначението на роклята се различават няколко типа дамски рокли. Вечерната рокля и роклята за офиса ще бъдат различни.

Представяме ви най-добрите варианти дамски рокли за всеки от случаите:

Дамски рокли за офиса – деловият ви гардероб ще разнообрази елегантната рокля с А-силует с подчертана линия на талията, яка и буфан – ръкав. Изчистените рокли също са подходящи за гардероба на слабите дами, като обаче е необходимо да се отдаде предпочитание на моделите с хоризонтални елементи или басти. За бизнес-среща може да заложите на дамска рокля с трапецовидна форма и средна дължина. Роклята може да бъде едноцветна или с щампа, но не трябва да избирате прекалено ярки цветове или необичайни десени. Роклите с геометрични щампи, зигзагообразни или диагонални , са добре дошли за офисния дрескод.

Дамски ежедневни рокли

Изборът на ежедневни рокли за слаби момичета е още по-голям. Те могат да бъдат както плетени, така и практични дънкови рокли. По-лесно е да запомните кои модели рокли да избягвате. И така, слабите жени не трябва да носят тесни рокли по тялото. Драпериите и воланите, които придават необходимия обем на роклята, могат да ви изиграят лоша шега. Ако воланите са твърде обемни, на техния фон ще се загуби крехката фигура на дамата.

На жените със слабо телосложение подхождат многопластови рокли и сукмани, дамски рокли с кройка с плохи, рокли с плисета и драперии.

Вечерни рокли

При вечерните рокли за по-слабите девойки са особено подходящи изящни рокли от фини многопластови материи, които създават илюзията за въздушност. Красиво изглеждат роклите в гръцки стил, рокли с прилеп ръкави или с паднали рамене. Много актуални и този сезон са роклите с плисе или набори.

За слабите жени са позволени вечерни рокли с обемни декоративни елементи като панделки, кожени гарнитури, рюшове и волани.

Ако имате тънки крака ще бъде по-трудно да си изберете вечерна рокля. Тя не трябва да е прекалено къса, в противен случай слабите крака ще се набиват на очи. Също така не избирайте прекалено надиплени рокли, защото на техния фон краката ви ще изглеждат още по-слаби.

За тънки и стройни крака стилистите препоръчват вечерни рокли от шифон с френска дължина. Роклята с разкроена пола тип камбана също ще допълни гардероба на слабите жени. Ако фигурата е крехка и ръстът е малък, то от гардероба ви ще трябва да отпаднат роклите с пухчета и моделите до земята.

За нисък ръст подхождат вечерни рокли с А-силует, с разкроена пола и буфан ръкав. Заложете на миди дължината. Тук отново са подходящи елегантни плисета. Също така за нисичките момичета са подходящи ретро рокли с яка с панделка или ръкав с басти по ръба. Миди дължината при дамските рокли има един съществен недостатък – тя скъсява ръста. И дори стройното телосложение не спасява положението. Затова е необходимо роклите от този тип да се носят с високи маратонки.

В студените месеци на годината жените могат да носят боти и ботуши, чийто горен край не трябва да се показва под подгъва на роклята.

Слабите момичета с тесен ханш се нуждаят от рокли с вталена кройка с разширена долна част. Избягвайте правите макси рокли, вталените дълги рокли и прилепналите рокли с волани тип „юфка“. Избирайте рокли с драперии, плисета и волани. Момичетата с тесни бедра изглеждат добре с разкроени рокли или рокли камбана. Но роклята тип балон може да се окаже неподходяща. Тя ще утежни визията ви и няма да добави изразителност на задните части.

За дамите с тесни бедра са подходящи тоалети с А-образна кройка, независимо дали става дума за рокля с плисе или с надиплена пола. За офиса е подходяща дамска рокля с басти. А за лятото за всеки ден може да заложите на лятна рокля на етажи с тънки презрамки.

За жени 50+

Зрелите жени, които са успели да запазят стройнати си фигура, могат да се гордеят с това. Но и за тях важат правилата за подходящите дамски рокли за слаби жени. За жените 50+ са противопоказни скъсените модели рокли, с дълбоко деколте или закачливи волани. Най-доброто решение за визията на зрялата дама е правата рокля или с френска дължина под коляното. Не прибягвайте до пищни драперии и плисета, за да увеличите визуално обема на бедрата или гърдите.

По-добре е да изберете стилове, които очертават фигурата и подчертават нейните предимства, като например тясната ви талия. Добра покупка за зряла жена би била рокля с ръкав тип „прилеп“ и деколте „лодка“. Като допълнение към тоалета се препоръчват обувки с остър или заоблен връх – така краката ще изглеждат по-слаби.

За всички стройни дами са подходящи обемни аксесоари като кашмирени и копринени шалове, големи бижута и гривни със среден размер като акцент към роклята.