Занзибар (наричан също Унгуджа) се намира само на 700 км от екватора. Температурите тук са почти винаги над 30 градуса. Със своята съблазнителна комбинация от история, завладяваща култура, изкусителна кухня и идилична тропическа красота остров Занзибар е незабравима дестинация за пътуване. Ето само някои от многото причини да добавите този примамлив остров край бреговете на Танзания в списъка си с желания.

Защо да изберете почивка в Занзибар? Пет топ причини да посетите Танзания:

  • Зашеметяващи плажове

  • Запазената архитектура и удивителна история

  • Вкусна кухня и екзотични аромати

  • Заведения и фестивали

  • Гостоприемство на местните хора

На първо място, зашеметяващите плажове на Занзибар направо подтикват към излежаване. Прахообразният бял пясък и спокойните тюркоазени води на плажове като Кендва, Матемве и Нунгви създават спокойна и слънчева райска обстановка. Перфектното място за плуване, гмуркане с шнорхел в цветните рифове, каяк или просто за релакс под успокояващите звуци на вълните.

Отвъд плажа Занзибар възнаграждава посетителите с интригуващо културно потапяне. Разхождайки се по тесните улички на атмосферата на Каменния град, вие се чувствате като да се върнете назад във времето, тъй като арабското, европейското и африканското влияние се смесват в запазената архитектура и оживените пазари. В плантациите за подправки се запознайте с наследството на острова от карамфил, индийско орехче и други екзотични аромати.

Тези подправки са в основата на вкусната кухня на Занзибар – от ароматни кърита до пресни морски дарове, подправени с островни подправки. Дори опитването на местното кафе се оказва удоволствие. А популярността на Занзибар като туристическа дестинация означава, че многото нощни заведения, барове и фестивали допринасят за доброто прекарване на времето в тази култура на празнуване.

Независимо дали търсите пясък и сърф, разходки из града, природа и дива природа или културни връзки, Занзибар гарантира забележителни преживявания с местното гостоприемство и поразителни пейзажи, които със сигурност ще ви зашеметят. Позволете на този райски остров да изтъкае своята магия за бягство, което ще оцените.